Barbecue tips

Een goede voorbereiding is het halve werk!

  • Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  • Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden.
  • Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  • Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om draaien is niet goed.

  • Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
  • Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
  • Voordat u roostert, dient gemarineerd vlees goed droog gedept te worden met keukenpapier.
  • Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  • Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Even later gaat dat vanzelf.
  • Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden.
  • Vis met een zachte structuur kunt u het best even in aluminium- folie wikkelen.
  • Ga uit van onderstaande volgorde en let goed op de kleur:
    1e: rundvlees (biefstuk) rood/rose,
    2e: kalfs- en lamsvlees, spiesen rose/gaar,
    3e: varkensvlees en papilottes helemaal gaar,
    4e: voorgegaarde producten zoals: worstjes, spare ribs, kipproducten, kebabs.
  • Bij een barbecue met verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen. Voorgegaard vlees kan dichter bij het vuur dan rauw vlees. Immers, rauw vlees heeft langer nodig om gaar te worden.
  • Werkt u met een elektrische barbecue, leg dan het snoer stevig vast op de grond en pas op met regen.
  • Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.


Openingstijden

MaandagMa t/m
DinsdagDi 08.00 t/m 18.00
WoensdagWo 08.00 t/m 18.00
DonderdagDo 08.00 t/m 18.00
VrijdagVr 08.00 t/m 18.00
ZaterdagZa 08.00 t/m 16.00
ZondagZo t/m