Hertenbiefstuk met rode portsaus

hertenbiefstuk

Ingrediënten

Voor de saus:

  • 2 dl. wildfond
  • 2 dl Rode port
  • 3 eetl. cognac
  • 100 gram roomboter
  • Zout en peper

Voor de hertenbiefstuk:

  • 4 biefstukken
  • Zout en peper
  • Bakboter

 

Bereiding

Saus:

Kook voor de saus, fond, port en cognac in tot eenderde overblijft. Breng op smaak met peper en zout en monteer de saus met koude boter.

Monteren wil zeggen; Pan van het vuur nemen, kleine klontjes koude roomboter met een garde erdoor kloppen. Hierdoor wordt de saus lichtgebonden en zacht van smaak.

 

Bestrooi de biefstukjes met zout en peper. Verhit de boter in een grote koekenpan en leg de biefstukjes erin. Bak ze op redelijk hoog vuur.

Biefstukjes van ongeveer 100 gram (redelijk plat) hebben ongeveer 3-4 minuten nodig totdat deze rosé, maar ook warm zijn van binnen.

De wat grotere of de dikkere  biefstukken hebben wel wat meer tijd nodig, 5-6 minuten.

Haal de biefstukjes dan uit de pan en houd deze warm. (bijvoorbeeld in de aluminiumfolie) Serveer de biefstuk met de rode portsaus.

 

Lekker met:

Aardappelpuree, rode kool en stoofpeertjes

of

Aardappel gratin, witlof

of

Gekookte aardappels, spruitjes

 

 

Eet smakelijk!

 

Bestel de benodigdheden in onze webshop