
ingredienten
Bolognesesaus:
- 600 gram rundergehakt
- 100 gram spekblokjes
- olijfolie om in te bakken
- 1 winterwortel
- 2 stengels bleekslederij
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 70 gram tomatenpuree
- zout
- versgemalen peper
- 2 blikken tomatenblokjes
Pasta:
- 400 gram penne
- 50 gram Parmezaanse kaas
- zout
bereiding
Bolognesesaus:
- Schil de wortel en de bleekselderij. Verwijder de uiteindes van de courgette.
- Snij de wortel, bleekselderij en de courgette.
- Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een grote koekenpan.
- Fruit de ui, knoflook en spekblokjes.
- Voeg de wortel, bleekselderij en courgette toe en bak circa 2 minuten.
- Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak circa 10 minuten mee. Blijf regelmatig roeren.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de saus circa 20 minuten op laag vuur en voeg heet water toe wanneer de saus te dik wordt.
Pasta
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Giet de pasta af, en meng deze door de saus.
- Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.