Gouden bekroningen op de Slavakto 2018

Tijdens de Slavakto 2018 zijn meerdere van onze producten bekroond met goud! Een bevestiging van ons werk. Natuurlijk zijn wij erg trots op dit resultaat. Kom snel langs in de winkel voor een van onze ambachtelijke producten!

  • Achterham
  • Droge worst
  • Leverworst fijn en grof
  • Grillworst
  • Balkenbrij
  • Snack spek
  • Wildgoulash

5e plaats voor Keurslagerij Gleis bij het Perfecte Pekelvlees

Aalten, 6 november 2018

Keurslagerij Gleis heeft de 5e plaats behaald bij het Perfecte Pekelvlees, de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers aangejaagd door culinair journalist Felix Wilbrink bij De Telegraaf. Op 5 november ontvingen slagers Michel en Paul Gleis de vijfde prijs uit handen van juryvoorzitter Felix Wilbrink.

Keurslagerij Jos Smal uit Blokker behaalde de eerste plaats. Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolaï uit Oosterwolde behaalde de tweede plaats en de derde plaats is voor 
Keurslagerij Marcel Dekker uit Beverwijk.

De vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees is georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers na een oproep van culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf. Pekelvlees is zoals de naam al doet vermoeden vlees dat in de pekel wordt bewaard. De naam is afkomstig uit de tijd van de VOC waar aan boord van de schepen, om de bemanning te voeden, het vlees in houten vaten in pekel werd bewaard. Het vlees bleef in deze vaten maanden goed, maar was door de langdurige opslag bremzout. Het pekelvlees werd gekookt gegeten. Later was dit gezouten product uit de runderborst vooral ook populair in de Joodse gemeenschap en vooral als onderdeel van het broodje ‘half om’ naast lever.

De keuring

Op basis van een uitgebreide keuring zijn alle ingezonden stukken pekelvlees beoordeeld. De jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Dennis van Dun (Slagerij Van Roessel, Waalwijk), expert worstmaker Paul van Trigt en juryvoorzitter Felix Wilbrink, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van perfect stuk pekelvlees mee zoals smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

De jury zei over het perfecte pekelvlees van Keurslagerij Gleis: “Een product van hoge kwaliteit, een blokje omrijden waard.” 

Michel en Paul Gleis: “Een pluim voor onze worstmakers.”

Top 5

  1. Keurslagerij Jos Smal, Blokker
  2. Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolaï, Oosterwolde
  3. Keurslagerij Marcel Dekker, Beverwijk 
  4. Slagerij Zumbrink, Cothen & Slagerij de Buurderij, Noordlaren
  5. Keuslagerij Gleis, Aalten & Slagerij Runderkamp, Volendam

Over Keurslagerij Gleis

Sinds 1911 is de slagerij gevestigd in Aalten. Inmiddels heeft de 3e generatie Gleis de leiding over de slagerij. Omdat de worstmakerij een belangrijk onderdeel is van de slagerij, is men ook lid van het Worstmakersgilde. Ieder jaar wordt onder alle slagers van Het Worstmakersgilde één slagerij uitgeroepen tot ‘Beste Traiteur van het jaar’. Dit jaar heeft Keurslager Gleis in Aalten deze eervolle titel gewonnen.


Keurslager Gleis is uitgeroepen tot 'Beste Traiteur van het jaar 2018'

Ieder jaar wordt onder alle slagers van Het Worstmakersgilde één slagerij uitgeroepen tot ‘Beste Traiteur van het jaar’. Dit jaar heeft Keurslager Gleis in Aalten deze eervolle titel gewonnen! Op 15 januari jl. mocht Paul deze prestigieuze onderscheiding in ontvangst nemen tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman

Zoals het een vakman betaamt, geeft Keurslager Gleis de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt hij dat men in de traiteurkeuken uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de traiteurkeuken ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Strenge keuring

Bij de aangesloten slagerijen met eigen traiteurkeuken vinden elk jaar regelmatig, maar onaangekondigd, keuringen plaats van o.a. salades en maaltijden. Hierbij wordt er gelet op de smaak, geur, versheid en ambachtelijke kwaliteit van de huisgemaakte producten. Daarnaast wordt er steekproefsgewijs een aantal producten beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit.

Per gekeurd product wordt een aantal punten toebedeeld. Keurslager Gleis heeft landelijk de meeste punten behaald en dus is hij tot winnaar uitgeroepen!

Uitstekende producten

Het maken van de lekkerste salades en maaltijden staat bij Keurslager Gleis in Aalten hoog in het vaandel. Voor Paul en zijn team is deze prijs dan ook erg belangrijk. “Wij doen elke dag ons best om onze klanten te voorzien van de beste producten die wij maken in onze traiteurkeuken. Deze prijs is een bekroning op ons werk. Natuurlijk is iedereen uitgenodigd om onze heerlijke producten zelf te komen proeven!”



Keurslager Gleis uit Aalten heeft 's lands beste rookworst

Aalten - Tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie, die vorige week gehouden werd, is Keurslager Gleis uit Aalten bekroond met maar liefst zeven gouden oorkondes, waarvan drie met ster. Boerenmetworst, Grillworst en de Rookworst grof.

In de rubriek Rookworstsoorten werd Slagerij Gleis zelfs uitgeroepen als kampioen. Daarmee is de deze rookworst de allerbeste die er landelijk te koop is. Een meer dan unieke prestatie.

Bij de prijsuitreiking, die gepresenteerd werd door de bekende sportverslaggever Tom Egbers (tevens slagerszoon), bleek dat het halen van een gouden bekroning niet niks is. Zo let een deskundige jury niet alleen op de smaak, maar ook op de samenstelling, geur, consistentie en het uiterlijk van het product.

Producten van een perfecte kwaliteit, waar de jury dus niets op aan te merken heeft, krijgen een goud met ster bekroning. Overige topproducten worden bekroond met de beoordeling “goud”.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.