Oostenrijkse goulashsoep

Snijd de sukadelapjes in niet te kleine stukjes. Smelt 25 gram boter in een pan en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de spekblokjes en de sukade toe en laat het even meebakken. Schep er de tomatenpuree doorheen en laat ook dit even meebakken.

Doe er het karwijzaad, paprikapoeder en azijn bij en verkruimel het bouillonblokje over het geheel. Voeg het water toe, roer het geheel goed door en breng het aan de kook. Laat de soep een uur zachtjes pruttelen op laag vuur.

Voeg de lente-ui, de bospeen en de zoete aardappel toe tot deze beetgaar zijn. Dien de soep op in soepkommen.

Ingrediënten

  • 300 gram sukadelapjes
  • 75 gram spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 4 stengels lente ui in stukjes van 5 cm.
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 el. azijn
  • 1 el. paprika poeder heet
  • 2 tl. karwijzaad
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 3 middelgrote zoete aardappel in blokjes
  • 4 bospeentjes 
  • 1 liter water
  • Klont boter


Bekijk de aanbiedingen van deze week >>

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.