Ingrediënten
- 750 g ribeye, aan een stuk
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 rode uien, in halve ringen
- 100 ml witte wijnazijn
- 15 g bloem
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel zeezout
- Halve eetlepel kerriepoeder
- Halve eetlepel dijonmosterd
- 1 theelepel korianderzaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 50 graden.
- Besmeer de ribeye met olijfolie, zout en peper en gaar hem een uur in de oven. Zet ondertussen de barbecue aan.
- Haal het vlees uit de oven en bak het in 10 tot 15 minuten rondom bruin op de barbecue.
- Maak ondertussen de piccalilly: breng de azijn met 100 milliliter water aan de kook. Kook hierin de uien 5 minuten. Maak een mengsel van de bloem, suiker, zout, kerrie, mosterd en het korianderzaad. Schenk al roerende het uienmengsel hierbij. Doe het geheel terug in de pan en laat het nog 2 minuten koken. Laat het vervolgens afkoelen.
- Snijd de ribeye in mooie plakken, en serveer met de piccalilly en lekker brood.