Vlees van de boer

Het vakmanschap begint bij het vee. Bij Slagerij Gleis gaan we zelf nog naar de boeren om levend vee in te kopen. Door dit proces hebben we door de jaren heen een goede samenwerking opgebouwd met verschillende boeren in de Achterhoek waardoor we de hoogste kwaliteit vlees kunnen leveren.

Lees meer over onze processen op deze pagina, of bekijk en bestel ons vleesassortiment in de webshop.

DIKbil koeien uit de achterhoek

Dikbil koeien onderscheiden zich van andere koeien door hun grote spiermassa met weinig bindweefsel en mooie vetbedekking. Deze kenmerken zijn perfect voor een lekker stukje vlees. Minder bindweefsel zorgt namelijk voor meer malsheid en meer vet zorgt voor meer smaak. Daarbij worden de dikbil koeien van Slagerij Gleis op volwassen leeftijd pas geslacht. Zo heeft het vlees meer tijd om natuurlijke aroma’s te ontwikkelen. 

Lees onze blog een kijkje in de wereld van rundvlees

 

Wild

Ons wild wordt geleverd door jagers uit de regio. Dankzij nauw contact met deze jagers kunnen wij hoogwaardig en veilig wild aanbieden. Door strikte controle, keuring en onze eigen verwerking van het wild kunnen wij de kwaliteit waarborgen. Bijna het hele jaar door hebben wij hert, ree, haas, eend, wild zwijn, duif en fazant beschikbaar. 

Bekijk ons wild in de shop.