Ons verhaal

Familiebedrijf

Familie

Sinds 1911 zit het slagersvak al in de familie. De passie waarmee Martinus Gleis in 1911 de slagerij oprichtte, is dan ook nog altijd geworteld in onze cultuur. Dit houdt in dat wij werken met oog voor vakmanschap, ambacht en trots. Trots op onze afkomst, onze producten en ons team.

Inmiddels heeft de 4e generatie Gleis de leiding over de slagerij. Met een frisse en moderne kijk op het proces, zorgen wij ervoor dat u op alle mogelijke manieren wordt voorzien in uw behoeftes.

Samen met de boeren

Ons vakmanschap begint al bij het vee. Bij Slagerij Gleis gaan we namelijk nog zelf naar de boeren toe om levend vee in te kopen. Door de jaren heen hebben wij samenwerkingen opgebouwd met verschillende boeren in de achterhoek. Samen kom je een stuk verder namelijk.

Samen met de boeren streven wij naar het beste voor onze dieren. Het dierwelzijn is namelijk onafscheidelijk van de kwaliteit van het vlees, en kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Slagerij Gleis. Die biefstuk moet immers op jouw tong smelten!

Vlees van de boer

Ambacht

Nadat het vee bij het slachthuis is geweest kunnen wij beginnen met het volledig verwaarden van het dier – van kop tot staart. Hiermee bedoelen wij dat we zo min mogelijk verloren willen laten gaan van het dier, want dat is het minste wat we kunnen doen.

Bij Slagerij Gleis benen we dan ook zelf uit op ambachtelijke wijze. Dit zorgt ervoor dat we zelf kunnen bepalen welke technische delen we nodig hebben. Mocht jij een barbecue fanaat zijn bijvoorbeeld, dan snijden we zonder problemen een mooie côte de boeuf of short-rib af.

Tijdens het uitbenen en verdelen wordt ook bepaald welk vlees geschikt is voor onze worsten. Onze worstmakerij is van groot belang voor de vierkants verwaarding van onze dieren.

smaakmakers

Tegenwoordig is vlees allang niet meer het enige waar wij ons in proberen te onderscheiden. Al ruim 25 jaar hebben wij een chef in dienst die dagelijks zorgt voor een scala van verse maaltijden, maaltijdcomponenten, salades, rauwkosten en nog veel meer.

Omdat wij deze tools in eigen huis hebben was de keuze om catering te verzorgen geen moeilijke. Daarnaast hebben we sinds een aantal jaren een eigen maaltijdservice aan huis bezorgd, beter bekend als “Spijs van Gleis” (voorheen A La Carte). Dit alles in het mom van dezelfde instelling: 

Slagerij Gleis maakt dat het smaakt!

keurslager

Keurmerken

Sinds 2011 mogen wij het koninklijk wapen voeren: “Bij koninklijke beschikking hofleverancier”. Een titel voor bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in de regio, 100+ jaar bestaan en waarbij zowel de bestuurders als de onderneming van onbesproken gedrag zijn. Wij zijn dan ook erg trots op deze kroon op ons werk.

Naast het dragen van deze vorstelijke eretitel dragen we ook het keurmerk van Keurslager uit. Wederom een bewijs dat wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Met de jaarlijkse keuringen, workshops en beurzen van de Keurslager blijven wij up-to-date over de trends op de markt zodat wij optimaal voor jou kunnen blijven presteren.

Duurzaam

Over duurzaamheid zeggen wij vaak het volgende:

Wij waren duurzaam voordat duurzaam duurzaam was.

Dit wil zeggen dat duurzaamheid voor Slagerij Gleis geen trend is, of een middel om klanten te lokken. Toen circa 15 jaar geleden het begrip duurzaamheid erg populair werd op de markt, kwamen we er achter dat de peilers die aan duurzaamheid werden gekoppeld altijd al kernwaardes zijn geweest binnen Slagerij Gleis. Zo wordt bij ons te allen tijde gestreven naar volledige verwaarding van onze runderen en varkens. Het “kop tot staart” principe staat hoog in het vaandel bij Slagerij Gleis. Daarnaast steunen we lokale ondernemingen. Niet alleen ons vlees, maar ook het brood en de groentes die wij gebruiken worden lokaal ingekocht. Dit doen wij uiteraard uit trots voor de Achterhoek, maar ook met een oog op het minimaliseren van onze CO2 uitstoot.

Ons team