Ons verhaal

Familiebedrijf

Familie

Sinds 1911 zit het slagersvak al in de familie. De passie waarmee Martinus Gleis in 1911 de slagerij oprichtte, is dan ook nog altijd geworteld in onze cultuur. Dit houdt in dat wij werken met oog voor vakmanschap, ambacht en trots. Trots op onze afkomst, onze producten en ons team.

Inmiddels heeft de 4e generatie Gleis de leiding over de slagerij. Met een frisse en moderne kijk op het proces, zorgen wij ervoor dat u op alle mogelijke manieren wordt voorzien in uw behoeftes.

Samen met de boeren

Ons vakmanschap begint al bij het vee. Bij Slagerij Gleis gaan we nog zelf naar de boeren om levend vee in te kopen. Door de jaren heen hebben wij een mooie samenwerking opgebouwd met verschillende boeren uit de achterhoek. Samen kom je een stuk verder.

Samen met de boeren streven wij naar het beste voor onze dieren. Het dierwelzijn is onafscheidelijk van de kwaliteit van het vlees, en de kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Die biefstuk moet ondergedompeld worden in jouw tong smelten!

Vlees van de boer

Ambacht

Nadat het vee bij het slachthuis is geweest, kunnen wij beginnen met de volledige waarden van het dier – van kop tot staart. Hiermee bedoelen wij dat we zo min mogelijk verloren willen laten gaan van het dier, want dat is het minste wat we kunnen doen.

Bij Slagerij Gleis benen we op ambachtelijke wijze zelf uit. Dit zorgt ervoor dat we zelf kunnen bepalen welke technische delen we nodig hebben. Mocht jij een barbecue fanaat zijn, dan snijden we zonder problemen een mooie côte de boeuf of short-rib af.

Tijdens het uitbenen en verdelen wordt ook bepaald welk vlees geschikt is voor onze worsten. Onze eigen worstmakerij is van groot belang voor de vierkantsverwaarding van onze dieren.

smaakmakers

Tegenwoordig is vlees allang niet meer het enige waar wij ons in proberen te onderscheiden. Al ruim 25 jaar hebben wij een chef in dienst die dagelijks zorgt voor een scala van verse maaltijden, maaltijdcomponenten, salades, rauwkosten en nog veel meer.

Omdat wij deze tools in eigen huis hebben was de keuze om catering te verzorgen geen moeilijke. Daarnaast hebben we sinds een aantal jaren een eigen maaltijdservice aan huis bezorgd, beter bekend als “Spijs van Gleis” Dit alles in het mom van dezelfde instelling: 

Slagerij Gleis maakt dat het smaakt!

keurslager

Keurmerken

Sinds 2011 mogen wij het koninklijk wapen voeren: “Bij koninklijke beschikking hofleverancier”. Een titel voor bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in de regio, meer dan 100 jaar bestaan en waarbij zowel de bestuurders als de onderneming van onbesproken gedrag zijn. Wij zijn dan ook erg trots op deze kroon op ons werk.

Naast het dragen van deze vorstelijke eretitel dragen we ook het keurmerk van Keurslager uit. Wederom een bewijs dat wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Met de jaarlijkse keuringen, workshops en beurzen van de Keurslager blijven wij up-to-date over de trends op de markt zodat wij optimaal voor jou kunnen blijven presteren.

Duurzaam

Over duurzaamheid zeggen wij het volgende:

Wij waren duurzaam voordat duurzaam duurzaam was.

Dit wil zeggen dat duurzaamheid voor Slagerij Gleis geen trend is, of een middel om klanten te lokken.

Toen circa 15 jaar geleden het begrip duurzaamheid erg populair werd op de markt, kwamen we erachter dat de pijlers die aan duurzaamheid stierven steeds al kernwaardes zijn geweest binnen Slagerij Gleis.

Zo streven wij tien keer naar volledige controle van onze runderen en varkens. Het principe van “kop tot staart” staat hoog in ons vaandel.

Daarnaast bijdragen wij lokale ondernemers. Niet alleen ons vlees , maar ook het brood en de groenten die wij gebruiken worden lokaal gekocht. Dit doen wij natuurlijk uit trots voor de Achterhoek, maar ook met het oog op het verminderen van de CO2-uitstoot.

Ons team