Worstmakerij

De kunst van het ambacht

Worst en vleeswaren maken doen we al vanaf het ontstaan van Gleis in 1911 in onze eigen worstmakerij. Een groot aantal recepten van toen zijn gebleven: van (overgroot) opa tot nu. De worstmakerij is één van de kernactiviteiten die ons bedrijf uniek maakt. Tijdens het maken van onze worsten en charcuterie kunnen wij onze eigen smaaklijn bepalen én hebben wij de kwaliteit volledig in eigen hand. Door de jaren heen zijn er vele nieuwe technieken ontwikkeld en worden er andere smaken gevraagd. Het is dan ook niet gek dat door de jaren heen elke generatie zijn eigen vleugje toevoegt, maar de basis blijft: ‘een beetje van Gleis en een beetje van Gleis!’

Bewuste worst!

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met wat we eten; dat is goed! Bij Slagerij Gleis denken we hier graag in mee. Een mooi voorbeeld is dat wij zoutloze en zoutarme producten maken. Daarnaast kijken wij bij onze standaardproducten naar de mogelijkheden tot het verlagen van het zoutgebruik. In onze webshop kun je gemakkelijk filteren op zoutloze en zoutarme producten. Minder toevoegingen (E-nummers) vinden wij ook erg belangrijk en heeft onze aandacht. Wij proberen het toevoegen van E-nummers zoveel mogelijk te beperken in onze worsten en producten. 

Een bijdrage aan onze duurzaamheid

De worstmakerij draagt bij aan de duurzaamheid van slagerij Gleis. Met behulp van de worstmakerij kan de vierkantverwaarding plaatsvinden, het verwerken van kop tot staart. Niet elk stuk(je) vlees is verkoopbaar in de winkel. Het oog wil ook wat en daarom gaat niet alles de toonbank in. Je kunt het vergelijken met de buiten beentjes bij groenten en fruit; zo heeft vlees ook zijn of haar buitenbeentjes. Deze buitenbeentjes zijn perfect voor de worstmakerij.

worstmakerij

De smaakmaker(s)

Paul is heer en meester van de worsten c.q. charcuterie, maar dan ook letterlijk meester van de worsten. Paul heeft zijn diploma Meester Worstmaker en zorgt voor de hedendaagse smaak en kwaliteit. Slagerij Gleis is lid van de Vereniging van Worstmakende Ambachtelijke Slagers. Samen met andere slagers houden wij onze kennis op peil en door het vakmanschap maken wij de mooiste producten met de authentieke smaak van vroeger. 

Paul:’Het is zeer zeker om de vakkennis in te zetten en er iets moois én lekkers van te maken!’

Paul's favorieten

BARBECUE WORST
1,50
KOOKWORST
Vanaf 2,48
LEVERWORST GROF
Vanaf 2,86
VERSE WORST FIJN
Vanaf 5,28