Worstmakerij

De kunst van het ambacht

Worsten en vleeswaren maken wordt al vanaf het ontstaan van Gleis in 1911 gedaan. Een heel aantal recepten van toen zijn tot op heden in ere gebleven: van (overgroot) opa tot aan nu. De worstmakerij is dan ook één van de kernactiviteiten die ons bedrijf uniek maakt. Tijdens het maken van onze worsten en charcuterie kunnen wij namelijk onze eigen smaaklijn bepalen én hebben wij de kwaliteit volledig in eigen handen. Door de jaren heen zijn er uiteraard vele nieuwe technieken ontwikkeld en worden er andere smaken gevraagd. Het is dan ook niet gek dat door de jaren heen elke generatie zijn eigen vleugje toevoegt, maar de basis blijft: ‘een beetje van Gleis en een beetje van Gleis!’.

worstmakerij

Bewuste worst!

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met wat we eten; dat is goed! Bij Slagerij Gleis denken we hier graag in mee. Een mooi voorbeeld is dat wij als worst makende slager  speciale zoutloze en zoutarme producten kunnen maken. Daarnaast schalen wij veel van de standaard producten in ons assortiment terug in zoutgebruik. In onze webshop kan je dan ook gemakkelijk filteren op zoutloze en zoutarme producten. Minder toevoegingen (e-nummers) is een andere in het rijtje. Ook hier  proberen we bovenop te zitten door het toevoegen van E-nummers zoveel mogelijk te beperken in onze worsten. 

Een bijdrage aan onze duurzaamheid

De worstmakerij draagt enorm bij aan de duurzaamheid van slagerij Gleis. Met behulp van de worstmakerij kan de vierkantverwaarding plaatsvinden, ook wel het verwerken van kop tot staart. Het is namelijk niet altijd het geval dat elk stuk(je) vlees verkoopbaar is in de winkel. Het oog wil ook wat en daarom gaat niet alles de toonbank in. Je kunt het vergelijken met de buiten beentjes bij groenten en fruit; zo heeft vlees ook zijn of haar buitenbeentjes. Deze buitenbeentjes zijn perfect voor de worstmakerij.

worstmakerij

De smaakmaker(s)

Op dit moment is Paul heer en meester van de worsten c.q. charcuterie, maar dan ook letterlijk meester van de worsten. Paul heeft zijn diploma Meester Worstmaker en zorgt voor de hedendaagse smaak en kwaliteit. Bovendien is Slagerij Gleis lid bij de Vereniging van Worstmakende Ambachtelijke Slagers, waar wij samen met vele andere slagers onze kennis op pijl houden en door vakmanschap de mooiste producten maken met de authentieke smaak van vroeger.

Paul:’Het is heel uitdagend om de vakkennis in te zetten en er iets moois én lekkers van te maken!’

Paul's favorieten

LEVERWORST GROF
Vanaf 2.78
KOOKWORST
Vanaf 2.48
VERSE WORST FIJN
Vanaf 5.16