AALTEN – Attente klanten merken het al een tijdje, achter de schermen is een ingrijpende verbouwing gaande bij slagerij Gleis. De hele begane grond gaat op de schop, ook de eerste verdieping wordt aan een grondige renovatie onderworpen. De verbouwing wordt uitgevoerd in twee fases, fase 1 is momenteel in volle gang. De klant kan enige hinder ervaren, tijdens de tweede fase zal de verkoop van producten plaatsvinden in een grote tent op de parkeerplaats.
Door Karin Stronks
Koen Gleis geeft een rondleiding door het pand van slagerij Gleis, we nemen een kijkje in de kantine, bekijken met een kritische blik de winkel, lopen vervolgens naar boven waar de bouwtekening op tafel wordt uitgespreid. De schetsen zien er veelbelovend uit. “De winkel wordt ongeveer een derde groter, we richten ons iets meer op zelfbediening. Maar we worden geen supermarkt, de toonbank blijft! Dat is dé plek waar wij de klant kunnen adviseren en inspireren, want persoonlijk contact vinden we onverminderd belangrijk.” Koen vertelt met veel enthousiasme over de metamorfose die slagerij Gleis momenteel ondergaat.
Waarom deze ingrijpende verbouwing? Koen wijst: “Je ziet het, de kantine, alias overlegruimte, is erg klein. Het wordt steeds drukker in de winkel, we werken met ruim dertig mensen hier… We hebben gewoon meer ruimte nodig. Voor de producten, voor onze klanten, voor ons team. We gaan ons assortiment verbreden en verdiepen, ‘Voor elk eetmoment’ is een term die we vaak gebruiken. Maaltijden, lunch, diner, soepen, snacks. Daarom zijn we plannen gaan maken voor een verbouwing.”
Fase 1
De eerste verdieping wordt tijdens Fase 1 onder handen genomen. “Het kantoor en de kantine worden eerst aangepakt, deze krijgen gestalte op de eerste verdieping. We hopen deze fase medio november afgerond te hebben.”
De volle breedte van het pand wordt winkel, hier wordt aan gewerkt in fase 2. Koen: “We hebben nu drie koelmeubelen en een diepvries met soms wel drie ‘lagen’ waar onze producten worden aangeboden, wij vinden dat enigszins onrustig, wat teveel. In de nieuwe situatie krijgen de meubelen maximaal twee niveaus, dat ziet er veel rustiger uit, overzichtelijker ook.” Hij vervolgt: “Het hoogteverschil in de winkel is nu nog een issue. We trekken alles gelijk, dat werkt voor ons veel fijner. Ook ons team hebben we betrokken bij de verbouwing, gevraagd of we misschien iets zijn vergeten? We moeten immers met z’n allen werken in de vernieuwde slagerij!”
Ook aan duurzaamheid is gedacht. “Voor het koudemiddel van de koelcellen en diepvriezen gaan we naar CO2, dit is niet schadelijk voor de natuur en een techniek die redelijk nieuw is voor niet-industriële bedrijven. Met dit systeem kunnen we de CV laten vervallen en ons gasgebruik hopelijk reduceren tot de helft. En de ovens gaan volledig naar elektrisch.”
Fase 2
Tijdens fase 2, als de winkel op de schop gaat, zijn klanten welkom in een grote tent. De werkplaats en keuken blijven actief. “De winkel moet gewoon dicht als we alles gaan vernieuwen. We proberen zo snel mogelijk te werken maar we kunnen onze zaak geen wekenlang sluiten… Klanten zijn tijdens de werkzaamheden in fase 2 welkom in een grote tent op de parkeerplaats”, vertelt Koen, “het zal zowel voor de klant als voor ons even wennen zijn… We vinden deze oplossing beter dan wekenlang gesloten te zijn en hopen op begrip voor het eventuele ongemak… Begin maart hopen we onze geheel vernieuwde slagerij officieel te openen!”