Ingredienten
- 2 schouderkarbonades (ca. 350 g)
- 500 g spliterwten
- 1 prei, gewassen en in ringetjes
- 2 uien, gepeld en gesnipperd
- 1 winterpeen, geschrapt en in gehalveerde plakjes
- Halve knolselderij, geschild en in blokjes
- 1 rode peper, zonder zaad en in plakjes
- 2 laurierblaadjes
- Half bosje platte peterselie, grof gehakt
- 2 el chiliolie
- 4 sneetjes roggebrood
- 100 g katenspek
- 2 el mosterd
Bereiding
- Breng 2 liter water met de spliterwten aan de kook en leg hierin de karbonades en laat deze 45 minuten zachtjes koken.
- Voeg na 45 minuten de prei, ui, winterpeen, knolselderij, rode peper en laurier toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken.
- Haal de karbonades eruit en snijd er stukjes van. Roer het vlees door de soep.
- Besmeer het roggebrood met wat mosterd en beleg het royaal met katenspek.
- Schep de erwtensoep in diepe borden, druppel er wat chili bovenop en garneer met de peterselie.