Bolognesesaus

Bolognesesaus recept

ingredienten

              

         Bolognesesaus:

  • 600 gram rundergehakt
  • 100 gram spekblokjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekslederij
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • zout 
  • versgemalen peper 
  • 2 blikken tomatenblokjes

         Pasta:

  • 400 gram penne 
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zout

bereiding

        Bolognesesaus:

  1. Schil de wortel en de bleekselderij. Verwijder de uiteindes van de courgette.
  2. Snij de wortel, bleekselderij en de courgette.
  3. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn.
  4. Verhit een scheut olie in een grote koekenpan.
  5. Fruit de ui, knoflook en spekblokjes. 
  6. Voeg de wortel, bleekselderij en courgette toe en bak circa 2 minuten.
  7. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak circa 10 minuten mee. Blijf regelmatig roeren.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Kook de saus circa 20 minuten op laag vuur en voeg heet water toe wanneer de saus te dik wordt. 

        Pasta

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  4. Giet de pasta af, en meng deze door de saus.
  5. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.
 

EET SMAKELIJK!

 

Bestel de benodigdheden voor de bolognesesaus in onze webshop