Rundvlees

Elke week kopen wij het vee bij diverse vaste veehouders. Wij kopen daar een selectie van de eerste kwaliteit vrouwelijke runderen. Wij kunnen daarmee het vleesassortiment leveren van de kop tot de staart. Erg belangrijk vinden wij dat wij weten hoe het dier gehuisvest is, wat het gegeten heeft en wat haar historie is. Daarmee zijn wij van alle aspecten van uw vlees op de hoogte. Wij verwerken het tot een topkwaliteitsproduct: van vleeswaren tot en met botermalse biefstuk. Voor u een garantie van een 1e kwaliteit en betrouwbaar vlees.

Graag noemen we enkele runderspecialiteiten.

  • Pepersteak
  • Bief Wellington
  • Wiener rostbraten


Cote du boeuf

Cote du boeuf is de culinaire benaming voor runder ribstuk/steak, het deel welke zit tussen de dunne lende (entrecote) en de hals (hals/riblappen). Het vlees is fijn van draad en zacht en de appel is omhuld met een dun laagje vet.

Wij rijpen dit stuk "in de been" ongeveer 4-5 weken. In deze tijd, onder een lage vochtigheidsgraad gaan alle enzymen en melkzuurbacteriën die in het vlees zitten zijn werk doen, hierdoor wordt het vlees nog zachter en smaakvoller.

Deze manier van rijpen noemen we: “Dry aged”.
Het vlees droogt in aan de buitenkant en binnen in blijft het vlees mooi rood en wordt het bijna net zo mals als ossenhaas. Als de weken verstreken zijn, is het vlees klaar om "geschild" te worden. De ingedroogde buitenkant wordt weggesneden, dit noemen wij "schillen" en de wervels worden uitgebeend. De ribben laten wij zitten en het stuk vlees kanten wij zodanig bij, dat het een "frenched rack" wordt.

Nu kunnen wij het cote du boeuf noemen!

De smaak is voortreffelijk, prachtig rond en vol. Peper en zout heeft u eigenlijk niet nodig.

Bereiding

  • Laat het vlees circa een half uur op temperatuur komen
  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Cote du Boeuf rondom aanbraden in een braadpan 2 x 2 minuten (voorkeur echte boter of een zachte olijfolie)
  • Bak het vlees circa 12-15 minuten in de oven
  • Neem het vlees uit de oven, afdekken met aluminium folie en laat het vlees circa 5-10 minuten rusten
  • Vlees schuin trancheren (aansnijden) en opdienen met bijvoorbeeld roseval aardappeltjes en verse kruiden uit de oven, groene groentes en een lekkere rode wijn

Openingstijden

MaandagMa t/m
DinsdagDi 08.00 t/m 18.00
WoensdagWo 08.00 t/m 18.00
DonderdagDo 08.00 t/m 18.00
VrijdagVr 08.00 t/m 18.00
ZaterdagZa 08.00 t/m 16.00
ZondagZo t/m