Een smakelijk avontuur: Het ontstaan van een nieuw product

Ontstaan nieuw product

In het kader van het vak “Voedingsconcepten” heb ik mij gestort op de uitdagende taak om een nieuw product te ontwikkelen voor Slagerij Gleis. Het begon allemaal met grondig marktonderzoek, waarbij we niet alleen keken naar trends, maar vooral ook naar de behoeften van de klanten van Slagerij Gleis. 

Met trots kan ik zeggen dat we maar liefst 154 antwoorden hebben ontvangen op onze enquête. Deze inzichten vormden de bouwstenen voor de volgende fase: het brainstormen over een product dat niet alleen passend zou zijn, maar ook vernieuwend op het gebied van voedingswaarden. Hierbij stonden duurzaamheid en gezondere opties centraal.  Uit het onderzoek bleek dat de klanten op zoek zijn naar hybride-, vetarme- en eiwitrijke producten. 

Tijdens dit proces heb ik niet alleen mijn creatieve denkvermogen aangescherpt, maar ook een beter inzicht gekregen in de complexe procedures binnen Slagerij Gleis. Voedselveiligheid en hygiëne spelen een cruciale rol, en ik heb ontdekt dat er meer bij komt kijken dan je aanvankelijk zou denken. Het was een leerzame ervaring om te begrijpen hoe Slagerij Gleis zich inzet voor kwaliteit op alle niveaus.

En dan, het spannende moment waarop ons product daadwerkelijk in de winkel terechtkomt. De nieuwsgierigheid naar hoe het zal worden ontvangen en de reacties van de klanten zijn onbeschrijflijk. Persoonlijk ben ik trots op het eindresultaat en ik hoop van harte dat de smaak de klanten zal verrassen en tevredenstellen.

Dit avontuur heeft niet alleen geleid tot een nieuw product, maar heeft ook mijn waardering voor het vak en mijn begrip van de complexiteit ervan vergroot. Slagerij Gleis heeft niet alleen een nieuw product; het heeft voor mij een ervaring gecreëerd die ik koester en die me zal begeleiden in mijn verdere studie en carrière.

Ben je benieuwd naar de nieuwe producten? We zien jullie graag in de winkel.  

Lees ook onze blog een kijkje in de wereld van rundvlees

 

persoonlijk advies

Transparantie staat bij Slagerij Gleis hoog in het vaandel. Vandaar dat we de kennis die wij de afgelopen 110 jaar hebben opgedaan graag met je delen!