Onze tips voor kip marineren

Kip marineren

Door kipfilet te marineren kun je de smaak geven die jij lekker vindt. Daarbij is kipfilet marineren ook nog eens heel makkelijk. Bijna elke kip marinade bestaat namelijk uit een samenstelling van drie componenten:

  • Eén deel (olijf)olie om te voorkomen dat de kipfilet uitdroogt.
  • Eén deel zuur ingrediënt zoals azijn, wijn, citroensap, yoghurt of wat appelsap. Dit zorgt ervoor dat je kip nog malser wordt.
  • Eén deel begrepen, kruiden of andere smaakmakers die jouw kip de verwachte smaak geeft.

Hieronder zullen we een paar van onze favoriete kip marinades met je delen. Deze marinades zijn tevens perfect voor op de BBQ. De hitte van de barbecue zorgt namelijk voor dat de suikers in je marinade lekker karamelliseren. Nog meer smaak dus!

Ketjap marinade (saté)

Kip marineren in ketjap is supermakkelijk. Neem gelijke delen ketjap Manis en honing en voeg hier knoflook en sambal (oelek) naar smaak aan toe. Vergeet dat zuurtje niet! Gebruik hiervoor wat limoen- of limoen. Als laatste een klein beetje sesamolie en een beetje snuf versgemalen peper en mengen maar. Zo maak je de lekkerste sateetjes.

Pesto marinade (Italiaans)

Kip marineren op z’n Italiaans. Waarschijnlijk de makkelijkste van allemaal. Koop een potje pesto in de supermarkt of maak zelf pesto met basilicum, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Voeg hier wat extra olijfolie en citroensap aan toe en klaar is Kees. Een top combinatie!

Jamaica Jerk marinade

Deze manier van kip marineren gaat perfect samen met de rokerige accenten van de BBQ. Een super kip marinade voor op de BBQ. Pak je blender erbij en vul deze met een uitje, een paar knoflookteentjes, een rode peper, tijm, piment, gemberwortel, basterdsuiker, korianderblad, zwarte peper, zout en niet te vergeten olijfolie en citroensap en blend het tot een marinade. Een heerlijke Caribische smaakervaring.

Lees ook onze blog hoe kan ik het beste kip ontdooien?

Marineer tips voor kip

Hoeveel marinade heb je nodig? Wij raden aan 50 gram marinade per kilo kip.

Hoelang moet je nu je kip marineren? Wij zeggen altijd: marineer kip ruim 8 uur voor gebruik. Zo brengt de marinade je kip goed op smaak en wordt het lekker mals.

Als je kip eerst in stukjes of reepjes snijdt, trekken de smaken van de marinade sneller in.

Maak de marinade op een schaal die diep genoeg is. Neem een schaal van glas, porselein of aardewerk: metaal kan de smaak bederven.

Ben je op zoek naar kip, neem eens een kijkje in onze webshop, kom langs in onze winkel of kijk eens naar onze recepten.

persoonlijk advies

Transparantie staat bij Slagerij Gleis hoog in het vaandel. Vandaar dat we de kennis die wij de afgelopen 110 jaar hebben opgedaan graag met je delen!